“Time to get funkylicious!”

Funky Orange - Papillon fruit

Funky Orange.

Onze premium sinaasappels mogen zich zonder schaamte één van de gezondste fruitsoorten noemen.

Niet alleen zijn ze super yummy, ze bevatten ook alles dat je lichaam nodig heeft. En ja, een sinaasappel eten kost wat meer moeite, maar het is die moeite meer dan waard! Hiernaast kan je lezen waarom.

Vitamine C

Eén appelsien bevat 116% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C die je lichaam nodig heeft. Vitamine C verhoogt niet alleen je weerstand, het bestrijdt onder andere ook cholesterol en helpt de huid verstevigen – yep, sinaasappels helpen net om een sinaasappelhuid tegen te gaan!

Foliumzuur

Foliumzuur, ook gekend als vitamine B11, wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt, maar is wel nodig voor de groei en werking van het lichaam. Daarom is het belangrijk dat we het opnemen via onze voeding. Vandaar dat het ook een vitamine supplement is dat wordt voorgeschreven bij zwangerschap.

Antioxidanten

In een sinaasappel vind je meer antioxidanten dan in gelijk welke andere vrucht. Sinaasappels helpen op die manier om veroudering en beschadigingen van moleculen in ons lichaam tegen te gaan. Zo kan je nog lang funky blijven!

“No fuzz,
just eat
me”

Cool Kiwi

Cool Kiwi.

News flash: een kiwi hoef je helemaal niet te schillen! Gewoon even het fuzzy stuff er af wrijven en happen maar!

Niet alleen is het heel cool om iemands verbaasde blik dan te zien, hierdoor krijg je meteen ook extra voedingsstoffen en vezels binnen. Niet dat daar er een tekort aan is in een kiwi, want die mooie groene vrucht zit ook nog eens propvol unieke vitaminen en mineralen. Check ze hiernaast!

Vitamine C

De kiwi stoot zelfs de sinaasappel van haar troon als het op vitamine C aankomt. Vitamine C is essentieel voor een goede gezondheid: het beschermt onder andere je lichaamscellen en verhoogt je weerstand. Het coole aan een kiwi is dat er hulpstoffen inzitten die de werking van vitamine C versterken!

Vezels

Ook in hoeveelheid vezels verslaat de kiwi het meeste fruit. Kiwi’s helpen bij een goede darmflora en dankzij hun unieke combinatie van vezels die samenwerken, zorgen ze voor verlichting bij constipatie. Ja, kiwi’s zijn een natuurlijk laxatief, dat is dus geen urban legend.

Actinidine

Actiwatte?! Kiwi’s bevatten als enige fruitsoort het enzym actinidine. Dit enzym helpt bij de vertering van eiwitten en bevordert op die manier de spijsvertering. Maar dat is niet het enige: kiwi’s bevatten bovendien weinig calorieën. Kiwi’s helpen je met andere woorden dus met afvallen. Vet cool, toch?

“A mango a
day keeps
the doctor away.”

Groovy Mango

Groovy Mango.

De Mango wordt vaak de koning der tropische vruchten genoemd, en dat is niet zonder reden.

Het is een van de populairste vruchten wereldwijd, er zijn honderden soorten van en hij lijkt eindeloze positieve voedings- en medicinale eigenschappen te bezitten. Groovy, baby!

Vitamine E

Een mango is rijk aan vitamine E. De belangrijkste eigenschap van deze vitamine is de verbetering van je uithoudingsvermogen. Omdat een mango daarnaast ook een grote hoeveelheid kalium en magnesium bevat, produceert je lichaam door het eten van een mango zelfs hormonen die het libido verhogen – Yeah baby, yeah.

Bètacaroteen

Deze antioxidant verlaagt het risico op het ontwikkelen van astma. Bovendien levert ze een positieve bijdrage aan het verzorgen en herstellen van onze huid. In combinatie met de vitamine C die rijkelijk aanwezig is in Mango’s, zou het zelfs een middel zijn tegen acne!

Vitamine B6

Deze vitamine helpt onze hersenfuncties, slaappatroon en humeur verbeteren. Een mango bevat bovendien glutaminezuur. Deze stof verbetert ons concentratievermogen en zorgt er voor dat we mentaal gefocust blijven en beter onthouden – Brain food!

“Get your
banana
boost.”

Bossy Banana

Bossy Banana.

Wie heeft zich niet al eens afgevraagd waarom bananen krom zijn?

Het antwoord is op zijn minst indrukwekkend te noemen: dat komt omdat ze tegen de zwaartekracht in naar de zon willen groeien – Like a boss! Yep, de banaan is zonder meer de baas van het fruit. Niet moeilijk ook: hij laat zich gemakkelijk eten en het zijn echte vitaminen- en mineralenbommetjes. Check maar hiernaast.

Kalium

Hier is de banaan echt baas! Bijna geen enkel fruit bevat zoveel kalium als een banaan. De voornaamste functie van kalium is het regelen van de bloeddruk en vochtbalans in ons lichaam. Dit in combinatie met het lage natriumgehalte in een banaan, maakt van onze kromme vriend een ideale bloeddrukverlager.

Antioxidanten

In een banaan vind je onder andere de antioxidanten Caroteen en Fenol terug en die helpen ons zicht te verbeteren en kanker tegengaan. Maar wist je dat er ook dopamine in bananen zit? Deze neurotransmitter hebben invloed op onze beweging, genot, aandacht, stemming én motivatie. Go, go, go Bananas!

Vezels

In bananen zitten bijzonder veel vezels. Ze zijn een voedingsbron voor de goede bacteriën in onze darmen die zorgen voor een gezonde darmflora (probiotica). In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, krijg je van bananen dus géén constipatie!

“The Mighty
Mandarin:
here to save
the day.”

Mighty Mandarin

Mighty Mandarin.

De mandarijn: niet alleen machtig lekker, maar ook geweldig rijk aan vitamines en mineralen.

Ze maken deel uit van dezelfde (citrus)familie als sinaasappelen en kunnen dus uitpakken met soortgelijke eigenschappen. De meest bijzondere vind je hiernaast.

Flavonoïden

Deze stof is de echte reden dat fruit gezond is. Het zijn verbindingen met een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Ze verminderen de kans op bepaalde soorten kankers en tangeretine, de flavonoïde die in een mandarijn voorkomt, staat zelfs bekend als de krachtigste kankerremmer onder hen – Hoe machtig is dat!

Carotenoïden

De reden dat mandarijnen een mooie oranjerode kleur hebben en een bron voor ons lichaam om vitamine A aan te maken. Vitamine A is noodzakelijk voor ons afweersysteem en een gezonde cel ontwikkeling. Maar dat is nog niet alles: ze zorgen dat je beter kan zien wanneer het donker wordt.

Serotonine

Get this: de geur van een mandarijn maakt serotonine aan in je lichaam en die stof zorgt dat je vrolijker wordt. Mandarijnen verlagen zo onze stress levels én zorgen dat we een goede nachtrust hebben. Ze zouden zelfs een depressie kunnen tegen gaan – Yep, mandarins make you happy!

cool-kiwi-cirkel

Op zoek naar
inspiratie?

Benieuwd welk
soort fruit jij bent?

Volg ons op Instagram & Facebook!

Instagram papillonfruit
facebook-papillonfruit